Nie wiedzialem, ze jestem rasista, ale juz wiem! Nie chodzi o to, zeby dzieci na stale segregowac. Dzieci, ktore nie mowia zbyt dobrze po norwesku musza najpierw opanowac w dostatecznym stopniu jezyk, zeby miec jakakolwiek korzysc z przedmiotow nauczanych po norwesku. penthomide: odpowiedz obiektywnie na zadane przeze mnie wczesniej pytanie: czy sam oddalbys swoje dziecko do klasy (w PL), w ktorej byloby jedynym uczniem mowiacym dobrze po polsku?
Co do mojej koniecznosci doszkolenia sie, to podam ci prosty przyklad. W 9. klasie ungdomsskole, mialem z uczniami napisac prosty program obliczajacy podatek oraz dochod netto. Nie ma czasu na odpowiadanie co chwila na pytanie "Onskil, va sa do, jei ikke forstå norsk" (przejaskrawiona swiadomie pisownia).
Co do mojej koniecznosci doszkolenia sie, to podam ci prosty przyklad. W 9. klasie ungdomsskole, mialem z uczniami napisac prosty program obliczajacy podatek oraz dochod netto. Nie ma czasu na odpowiadanie co chwila na pytanie "Onskil, va sa do, jei ikke forstå norsk" (przejaskrawiona swiadomie pisownia).